وقتی که ارتعاشات در یک توربین بالاتر از حد مجاز باشد و عیب مربوطه نیز آنبالانسی تشخیص داده شود. با اندازه گیری دامنه و فاز ارتعاشات نسبی و مطلق یاتاقان ها می توان نسبت به بالانس اقدام نمود. بالانس ترکیبی از هنر و علم می باشد، علم آن در واقع آشنایی و تسلط در محاسبات بردارها و هنر ناشی از نحوه انتخاب صفحه بالانس است. سرعت بالانس مقدار و محل وزنه آزمایشی و محل دیتابرداری می باشد. در موفقیت در پروژه ها و شرایط پیچیده تجربه نقش بسیار مهمی دارد و دقت در جزییات برای موفقیت ضروری می باشد.
بالانس در واقع روش برای جبران وزن نامیزان، جهت کاهش دامنه ارتعاشات می باشد. باید توجه داشت که جرم آنبالانسی (Heavy Spot) به طور مستقیم قابل اندازه گیری نمی باشد. بلکه از روی اثر آن (High Spot) تعیین می شود. وقتی که یک روتور را میخواهیم بالانس کنیم، دو مجهول وجود دارد: یکی مقدار جرم مورد نیاز و دومی زاویه نصب جرم موردنیاز می باشد. فاکتورهای زیادی بر مقدار جرم تاثیرگذار می باشد. که شامل سرعت روتور، شعاع بالانس، مقدار نزدیکی سرعت به دورهای بحرانی روتور و مودشکل ارتعاشی روتور نسبت به صفحه بالانس موردنظر می باشد.
انواع آنبالانسی
انبالانسی انواع مختلفی مانند انبالانسی استاتیک، انبالانسی دینامیک و انبالانسی کوپل دارد. در آنبالانسی استاتیک زاویه فاز دو یاتاقان همفازند، ولی در دینامیک ۱۸۰ درجه اختلاف فاز وجود دارد. همچنین با توجه به اینکه سختی (Stiffness) پدستال یاتاقان ها و بیرینگ هوزینگ ها در جهت عمومی و افقی متفاوت می باشد.